Láthatatlan szupervonat közlekedik majd Japánban

  A környezetébe teljesen beleolvadó japán vonat, amit "láthatatlanként" is emlegetnek, a tervek szerint 2018 tavaszától szállít majd utasokat.

   

  Szinte „láthatatlan" szupervonat forgalomba állítását tervezik Japánban. A vonat szerelvényei tükröződő felületű anyagokból – például fémből és üvegből – készülnek majd, így a vonat képes teljesen beleolvadni a környezetébe, függetlenül attól, hogy épp a városban vagy a városon kívül közlekedik, írja a Newsweek cikkére hivatkozva a hvg.hu.

  Képünk illusztrációFotó: Europress / Getty  A megbízó, a Seibu vasúttársaság Szedzsima Kazujo japán építésznőt kérte fel a tervek kidolgozására. A hét, egyenként 8 kocsis szuperexpressz 2018 első felétől szállítana utasokat.

  Szedzsima tervezte a Louvre múzeum lens-i épületét is, ami hasonló koncepció alapján készült. Ez utóbbi munkájáért nem mellesleg az építészet Nobel-díjának számító Pritzker-díjjal tüntették ki.

  Nem ez lesz az egyetlen új szupervonat a szigetországban. Egy másik, 2017-ben startoló járat modern művészeti múzeumként fog száguldozni Japán Dzsoecu Sinkanszen vasútvonalán.

  A hat kocsiból álló szerelvény, amelyet kívül-belül modern műalkotások díszítenek, Niigata kikötőváros és az ugyancsak Niigata prefektúrabeli üdülőváros, Juzava állomása között fog futni, főleg a hétvégeken és vakáció idején. A kocsikban egyebek közt Macumoto Nao festményeit és Brian Alfred videóit ismerheti meg az utazóközönség.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!