Abu-Dzabi megint óriás élményparkot épít

Ezúttal ugyanis egymilliárd dolláros (272 milliárd forintos) befektetéssel épül egy Warner Bros. szórakoztató filmes témapark Abu-Dzabiban.

 

A parkban a hollywoodi filmstúdió filmjeinek szuperhőseivel, Batmannel és Supermannel, valamint rajzfilmfiguráival, köztük Tapsi Hapsival és Scooby-Doo-val is találkozhatnak majd a látogatók - írja az MTI az Egyesült Arab Emírségekben a beruházásért felelős illetékesek közleménye alapján.

A létesítmény első része 2018-ban nyílik meg azon a szigeten, ahol a Formula 1-es versenyeket is rendezik. A témaparkhoz tartozik majd egy szálloda is. A parkot az abu-dzabi székhelyű Miral Asset Management hozza létre. A szerződés megkötését kedden a Warner Bros. és a Miral képviselői együtt jelentették be. Az Egyesült Arab Emírségek máris felkapott idegenforgalmi célpont, de igyekszik még több turistát magához csalogatni szemkápráztató létesítményekkel. Hárommilliárd dollárból épül egy Six Flags-vidámpark, továbbá tervezik egy bollywoodi élménypark és egy Legoland építését is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek