Hipszterhotelben szállnak meg a legmenőbb stockholmi turisták

Stockholm legújabb, 2017 tavaszán nyitó "újhullámos" szállodái, a Hobo és az At Six egyszerre funkcionálnak étteremként, bevásárlóközpontként, galériaként és munkahelyként.

Nehéz már újat kitalálni a szállodaszakmában, de nem lehetetlen, legalábbis a Stockholm régi belvárosában, a Brunkebergstorg-on hamarosan megnyíló két ház koncepciója szerint. A Hobo és az At Six afféle „városi meneküléssel" kecsegtetnek, ami ebben az értelemben azt jelenti, hogy a városközpontban egy egészen más életstílust hirdetnek, meghagyva a vendégnek, hogy felfedezze a környéket – és saját magát, számolt be a turizmus.com.

A Hobo látványterveFotó: Hobo Stockholm

A dizájn természetesen fontos szerepet kap: lesz olyan emelet, amelyik inkább egy startup cég irodájához hasonlít, másik része pedig egy kiállítóteremhez. Új koncepció, hogy a vendégek maguk is alakítják majd a szálloda hangulatát. A látogatónak úgy kell érezni, hogy maga is részt vesz egy kreatív, alkotó folyamatban – ez a tervezők és a működtetők célja.

"Egy éjszaka a Hobóban többet jelent majd, minthogy tető van a fejed felett – nyilatkozta az egyik svéd napilapban Mattias Stengl vezérigazgató. "Azt szeretnénk, ha a környékbeliek és a vendégek úgy érezzék, hogy az ízek, illatok és a hangok őket is jellemzik, nemcsak a szállodát." Amely egyébként 200 szobás, és található benne egy lakosztály is, nyitott nappalival, és meg két emelet, ahol keveredik az étterem, a bevásárlóközpont, a galéria, a munkahely és a kiállítási és rendezvényhelyszín is.

A Hobo és az At Six a legnagyobb szállodai beruházásoknak számítanak a svéd főváros történetében. Mindkét szálloda a Brunkebergstorg-on nyílik, 2017 márciusában.

További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek