Eladó egy ausztrál kisváros

  Külföldről és belföldről is nagy az érdeklődés a 145 hektáron elterülő, 1920-as években art deco házakkal felépült ausztrál város iránt, amely a múlt héten került az ingatlanpiacra.

  A tasmániai Tarraleah várost az 1920-as években építették annak a kétezer Európából toborzott munkásnak, aki az állam vízerőművében dolgozott. A városkában 33 art deco épület, ötcsillagos szálló, golfpálya, színház, templom, pisztrángozó horgászhely és lakókocsi-parkoló is található. A turisztikai célpont mintegy tízmillió amerikai dollárt (2,7 milliárd forintot) érhet a becslések szerint - írja az MTI.

  Tarraleah.com

   A Tarraleah eladásával foglalkozó ingatlanügynök, John Blacklow elmondta, hogy bár még csak a múlt csütörtökön került a piacra a város, máris 30-40 érdeklődő kereste meg őt, néhányan a tengerentúlról, de sokan Ausztráliából.

  A város a nyolcvanas és kilencvenes években nehéz időket élt át, szinte teljesen elnéptelenedett. A tasmániai vízenergia bizottság 2003-ban egy ingatlanfejlesztőnek adta el a települést 1,5 millió amerikai dollárért. Három évvel később Julian Homer vásárolta meg, aki az elmúlt évtizedben több mint egymillió dollárt költött a város korhű restaurálására, és most elhatározta, hogy túlad rajta. Homer elgondolása szerint Tarraleah jó befektetés lehet vállalatoknak, esetleg egyházi csoportoknak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!