Gigantikus élménypark épül Horvátországban

  A 25 élményelemmel felszerelt, négy és fél hektáron elterülő tematikus park 2017-ben már 180 ezer látogatót vár.

   Az olasz Gardalandhoz hasonló tematikus park épül a horvátországi Tengerfehérváron (Biograd), Zára (Zadar) városától harminc kilométerre - írja az MTI a Poslovni Dnevnik horvát gazdasági napilap cikke alapján. A projekt 15 millió euró (közel 4,5 milliárd forint) értékű, és az első tematikus park lesz Horvátországban. A befektető Mirnovec vállalat szerdán teszi le az élménypark alapkövét, az építkezést pedig jövő februárban fejezik be a tervek szerint.

  Olaszország legnagyobb témaparkját, a Gardaland-et mi tavaly teszteltük, olvassa el tapasztalatainkat itt, vagy nézze meg a játékokat az alábbi képes galériánkban. 

  Colorado Boat
  Galéria: Teszteltük Olaszország legnagyobb vidámparkját
  Fotó: Gardaland

  A cég vezetője elmondta, hogy a szórakoztató park három témát dolgoz fel: a vadnyugatot, a kalózvárost és az űrt. Mivel a vállalat pirotechnikai eszközök forgalmazásával is foglakozik, nagy hangsúlyt fektetnek majd a koreografált pirotechnikai látványosságokra. a projektet a Bauso olasz vállalat készítette, amely közel 50 hasonló élményparkot tervezett eddig Törökországban, Oroszországban és Szaúd-Arábiában.

  A horvát tematikus park már tagja az IAAPA-nak (International Association of Amusement Parks and Attractions - Vidámparkok és Attrakciók Nemzetközi Szövetsége), ami garantálja, hogy a projekt megfelel majd a nemzetközi szabványoknak. A tervek elkészítése hét évig tartott. A cég a nyitás után is bővíteni kívánja a kínálatot, és újabb befektetéseket tervez.

  Az aquaparkok, vízi vidámparkok és tematikus parkok létrehozása a horvát turizmus számára stratégiai jelentőségűek, mert meghosszabbítják a szezont és új tartalmakat kínálnak - írta a Poslovni Dnevnik. Ugyanakkor a legtöbbet eddig vízi parkok létrehozásba fektettek, a tematikus parkok várólistán szerepeltek.

  Az első aquapark 2014-ben nyílt az isztriai Brtoniglában, az Istraland kivitelezése 10 millió euróba került. A legújabb és legmodernebb vizipark tavaly nyitotta meg kapuit Dél-Dalmáciában, Losinj szigetén, a beruházás értéke 9 millió euró volt. Kisebb viziparkok és élményparkok több helyszínen is működnek az országban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!