Hullámvasút-étterem nyílt a szomszédban

  A bécsi Práterben nyílt meg Ausztria első Rollercoaster Restaurant-ja, ahol lábosban, hullámvasúton érkezik az étel a vendégekhez. Rendelni tableten lehet, a koktélokat robotok mixelik. A gasztronómiai élményt látványos fényjáték egészíti ki.

   

  Fotó: ROLLERCOASTER RESTAURANT

   Az éttermek új dimenziója tárul fel azok előtt, akik ellátogatnak Ausztria első hullámvasút-éttermébe a bécsi Práterben. Az osztrák fővárosban megnyílt gasztronómiai élményközpont a hetedik Rollercoaster Restaurant a világon, de Bécsben több újítást is bevezettek. Itt ugyanis robotok mixelik a koktélokat és indítják útnak a rendeléseket, a háromnegyed óránként megtartott fényjáték-show alatt pedig még táncot is lejtenek.

  Miután helyet foglalt a vendég, tabletről kell leadnia a rendelését. Az ételválaszték főleg a burger, pasta, saláta és snicli (Schnitzel) variációiból tevődik össze. Ezután a konyhában elkészített ételeket két robot helyezi a szállítószalagra, majd a becsomagolt fogásokat katapulttal gyorsítják fel a megfelelő sebességre, hogy végig tudjanak menni a pályán. A lábosban tálalt ételek és italok így akár a 30 km/h sebességet is elérhetik a felszolgálás alatt. Az új gasztronómiai koncepció része, hogy a látványos fényjátékok után rövid ideig kedvezményesen lehet italt és desszertet rendelni, az elkészült ételeket pedig maguk a vendégek katapultálhatják az asztalukhoz.

  Fotó: ROLLERCOASTER RESTAURANT

   Ha a hatóságok rábólintanak, akkor hamarosan ital-rulett is szórakoztathatja az étterem nagykorú vendégeit: a kört a véletlen-generátorral kiválasztott vesztes számlájára írják. A számos újítás miatt az étterem egyelőre tesztüzemmódban működik, de április 23-tól már teljes étlappal és kipróbált szoftverrel állnak a vendégek rendelkezésére. A bécsi Rollercoaster-Restaurant-ot egyébként még idén újabbak követik az angliai Alton Towersben és Szocsiban.

   Újabb cikkünk ebben a témában:


  Eljöhet a személyre szabott vidámparkok ideje - 2017.04.06.
  A gép pontosan tudni fogja, mennyi izgalomra vágyunk.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!