Rózsaszínben pompázik Japán nagy része

Hivatalosan is megkezdődött a cseresznyefavirágzás Japánban, amit a hét elején a Japán Meteorológiai Szolgálat is bejelentett. Az előrejelzések szerint idén körülbelül április végéig látható az egyedülálló természeti jelenség.

Fotó: Japánspecialista

A szigetországban leggyakoribb, és így viszonyítási alapként szolgáló Somei Yoshino cseresznyefa a tavalyi évhez képest két nappal korábban bontott virágot, ezzel pedig hivatalosan is megkezdődött Japán egyik legnagyobb ünnepe, a Hanami. Ilyenkor japánok milliói lepik el a parkokat és az utcákat, hogy a virágba borult fákat csodálják. A virágzás idején a híradók részletesen beszámolnak róla, hol és mikor fog kipattanni az első bimbó, hányad részben nyíltak már ki a virágok, és mikorra várható az elvirágzásuk. Az előrejelzés szerint idén március 21-től körülbelül április végéig tart majd a cseresznyefavirágzás - olvasható a Japánspecialista utazási iroda közleményében.

Fotó: Japánspecialista

Az észak felé vonuló természeti jelenséget idén utoljára Szapporóban lehet majd megcsodálni, a prognózis szerint április 22. és május 2. között. Magyarországon várhatóan körülbelül két hét múlva kezdenek virágba borulni a cseresznyefák – amiben többek között az ELTE Füvészkertben szervezett sakura ünnepen lehet majd gyönyörködni.

Ha viszont önök arra is kíváncsiak, hogy Tokió mely parkjaiban érdemes hanami idején fényképalbumot frissíteni, akkor kattintsanak ide. Tavaly a legjobbnak tartott helyeket kerestük fel a cseresznyevirágzás túrájához.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek