Mázsaszámra cipelik el a turisták a tajvani tengerpart köveit

Az elmúlt két hónapban több mint egy mázsa tengerpartról elemelt, szerencsét hozónak hitt követ koboztak el kínai turistáktól a tajvani repülőtéren.

A sziget keleti partvidékén található két nevezetes és ezért turisták által rendszeresen felkeresett partszakaszon az idegenvezetők általában megjegyzik, hogy az ottani köveknek "lelkük" van. Ezek után pedig már állítólag nincs ember, aki ne tenne legalább egyet zsebre, vagy a táskába, hiába figyelmeztetik, hogy ez a természeti környezet szándékos megrongálásának minősül és az elkövető súlyos, akár több mint 4 millió forintnak megfelelő pénzbírsággal is sújtható - írja az MTI a helyi média hírei alapján.

Szanhsziantai egyik turistalátványossága ez a gyaloghídFotó: Wikipedia / Bernard Gagnon

A Szanhsziantai, vagyis a "három halhatatlanról" elnevezett terasz és a Paihsziantung, a "nyolc halhatatlan" barlangja nemcsak azért népszerű Tajvanban, mert a sziklás tengerpart egyedien szép természeti alkotásai, hanem azért is, mert elnevezésük kínai legendákban szereplő istenségekre utal. Tajtung megye illetékesei a legutóbbi híradások szerint úgy vélik, gátat kell vetni a Tajvani-szoros túloldaláról érkező turisták gyűjtő szenvedélyének és bár tiltó táblákat már kihelyeztek, egyelőre nem találják a fegyelmezés leghatékonyabb módját.

A CNA tajvani hírügynökség legújabb jelentése szerint a jogtalanul eltulajdonított és a repülőtéren eddig elkobzott köveket visszaszállították a tengerpartra. A szárazföldi Kínából az elmúlt években folyamatosan nőtt a turisták száma, tavaly 3,4 millióval döntöttek rekordot.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek