Ma nyílik az első könyvesbolt, ahol a vásárlók nyomtatják a könyvet

  A vásárlók maguk nyomtathatják ki a megvásárolni kívánt könyveket egy hétvégén nyíló párizsi könyvesboltban, amely Európában elsőként nyújt ilyen szolgáltatást a könyvek szerelmeseinek.

  A Presses Universitaires de France (PUF) kiadó közleménye szerint a francia főváros szívében nyíló raktár nélküli könyvesbolt látogatói táblagépeken válogathatnak mintegy ötezer kötet közül. Az Espresso Book Machine nevű nyomtatórobot segítségével pedig mindössze néhány perc alatt kinyomtathatják a megvásárolni kívánt olvasnivalót.

  A frissen nyomott könyvek ugyanannyiba fognak kerülni, mint egy hagyományos könyvesboltban, és a vásárlók egyszerre legfeljebb 850 oldalt nyomtathatnak ki. "Több ezer könyvünk van, amely iránt olyan alacsony a kereslet, hogy nem éri meg a hagyományos kiadási modell alkalmazása" - idézi az MTI a közleményből Frédéric Mériot, a PUF elnökének szavait, amiket akkor mondott, amikor bemutatták a szerkezetet a párizsi könyvvásáron.

  Az amerikai Xerox által gyártott könyvnyomtató várhatóan jelentősen csökkenteni fogja a könyvek szállításával és raktározásával összefüggő költségeket. Az Espresso Book Machine-t már számos amerikai egyetemen és néhány amerikai könyvesboltban is használják.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!