Gigantikus Botticelli-kiállítás nyílik Londonban

Nagy-Britannia eddigi legnagyobb szabású Botticelli-kiállítása nyílik március 5-én, szombaton Londonban. A tárlat a 15. századi itáliai festőművész különböző korok művészeire és dizájnereire gyakorolt hatását mutatja be.

Fotó: Victoria and Albert Museum / Facebook

A londoni Victoria & Albert Múzeum Botticelli Reimagined című kiállítása több mint 50 Botticelli-művet, festményeket és rajzokat vonultat fel, valamint feltárja azt, miként értelmezték újra a firenzei festő művészetét a 19. századi preraffaelitáktól napjainkig - írja az MTI. Az 1445 és 1510 között élt Sandro Botticelli ma többnyire Vénusz-festményei miatt ismert, különösen híres az Uffizi Képtárban őrzött Vénusz születése című munkája, azonban halála után hosszú időre feledésbe merült művészete. 

A múzeum kiállítása három részre tagolódik. A Vénusz születése modern és kortárs művészetre gyakorolt hatását bemutató részben többek között Andy Warhol és David LaChapelle fotóművész alkotásai láthatóak, de szerepelnek a Dolce&Gabbana divatmárka egyes ruhadarabjai is. A július 3-ig látogatható kiállításon külön rész foglalkozik a preraffaeliták Botticelli művészetéhez fűződő viszonyával, itt mások mellett Dante Gabriel Rossetti és William Morris brit alkotók munkái láthatóak. Az utolsó szekcióban a reneszánsz mester saját festményei tekinthetők meg, köztük a Misztikus Jézus születése, valamint a Pallasz Athéné és a kentaur című művek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek