Az új kerékpárúttal egész Olaszország végigbringázható

Az olasz kormány ugyanis olyan kerékpárút-hálózat építését tervezi, amely az Autostrada del Sole autópályához hasonlóan Észak- és Dél-Olaszországot köti össze.

A Velencétől Leccéig vezető kerékpárút építésének projektjére a kormány a következő három évben 91 millió eurót (28,3 milliárd forint) bocsát rendelkezésre - írja az MTI a La Repubblica című napilap alapján.

Még a neve is romantikus

Ez lesz ugyanis a Ciclovia del Sole (A Nap kerékpárútja), amelyet négy szakaszra tagolnak. Az első, 679 kilométeres út a nyugat-keleti tengelyen halad, Torinót köti össze Velencével. Friuli-Venezia Giulia tartomány már egy ideje az útvonal meghosszabbításán dolgozik Velencétől Triesztig. A második, 400 kilométeres szakasz Veronát köti össze Firenzével. A Közép-Olaszországon áthaladó szakaszt pedig Rómánál egy biciklis körgyűrűvel toldják meg. Dél-Olaszországban elsőként egy 250 kilométeres szakaszon épülne kerékpárút Venosa és a Lecce közelében lévő Villa Castelli között.

Olaszországban egyébként 22 millióan kerékpároznak, közülük hétmillióan használják naponta biciklijüket. Az országban azonban mindössze négyezer kilométernyi kerékpárút van egyelőre. A kormány azonban most a vasút és kerékpárút kombinációját is tervezi. Az új szakaszok a tervek szerint hozzákapcsolódnak az európai kerékpárút-hálózathoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek