Sokan halnak bele, tilos a szelfi Mumbaiban

Szelfitilalmat hirdettek a helyi hatóságok az indiai Mumbai 16 körzetében, mivel a dél-ázsiai országban követelt a legtöbb halálos áldozatot a világon a népszerű önfotózás.

A többségében népszerű turisztikai látványosságok körzetében elrendelt szelfitilalom megsértőire 1200 rúpiás (5300 forintos) büntetést róhatnak ki, írja az MTI.

A 2014 óta világszerte feljegyzett 49 szelfikészítés közben történt tragikus halálesetből 19 Indiában következett be a San Francsiscó-i Priceonomics adatközpont szerint. A nagyszámú indiai baleset csak részben magyarázható azzal, hogy India a világ második legnépesebb országa 1,25 milliárd lakossal és a világ egyik leggyorsabban növekvő okostelefonpiaca.

Néhány napja egy 18 éves diák egy iskolai kiránduláson vesztette életét, amikor szelfikészítés közben elvesztette egyensúlyát a közép-indiai Nasik közelében fekvő duzzasztógátnál lévő szikla tetején. A vízbe zuhanva nemcsak ő fulladt meg, hanem barátja is, aki utána ugrott, hogy megmentse őt.

A múlt hónapban egy szintén 18 éves nő esett bele és fulladt a tengerbe a népszerű mumbai turisztikai látványosságnál, a Bandstand erődnél, miközben önmagát fényképezte.

2014 januárjában három egyetemista halt meg, amikor egy közeledő gyorsvonatról és önmagukról akartak felvételt készíteni, ám a vonat halálra gázolta őket.

A mumbai rendőrség a kockázatosnak ítélt területeken hirdetett szelfitilalmat, leginkább olyan tengerparti térségekben, ahol nincsenek védőkorlátok. Még azt is megbüntethetik, aki nem készít fotókat, de kimerészkedik a veszélyes tilalmi zónák területéről.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek