Shakespeare viaszfigurája is bekerült a bécsi panoptikumba

A költő halálának 400. évfordulója alkalmából Shakespeare-figurával gazdagodott a bécsi Madame Tussauds panoptikum a Práterben.

Fotó: Madame Tussauds Wien

Mivel világszerte csak öt darab van belőle, Tokióból hozták Bécsbe Shakespeare viaszfiguráját, amely február közepe óta látható a bécsi Madame Tussauds panoptikumban. A világhírű angol drámaíró, költő és színész halálának 400. évfordulója éppen egybeesik ugyanis a Práter fennállásának 250. évfordulójával. A kölcsön-figura a Hamlet temetői jelenetéből ismert híres pózban ábrázolja Shakespeare-t – amikor a dán királyfi az udvari bolond, Yorick koponyáját tartja a kezében.

A viaszmás elkészítése több hónapot vett igénybe, csak a fejére 140 órán át ragasztgatták a haj- és szőrszálakat. A test anatómiai váza üveggyapotból készült, míg a fejet, a nyakat és a kezeket összesen öt kilogramm méhviaszból formázták meg. Shakespeare figurája május végéig vendégeskedik Bécsben, de az osztrák közélet híres alakjai folyamatosan láthatók a múzeumban. Legutóbb például Conchita Wurst viaszmásával gazdagodott a gyűjtemény - olvasható a bécsi múzeum közleményében.

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek