Egy mérföld magas felhőkarcoló épülhet Tokióban

Kétszer akkora lesz, mint a világ jelenlegi legmagasabb épülete a dubaji Burdzs Kalifa.

Egészen futurisztikus tervek kerültek elő a világ legmagasabb felhőkarcolójáról, a Sky Mile Tower-ről. A 828 méter magas Burdzs Kalifa jelenleg a világ legmagasabb épületének számít, a tokióiak az új tornyuk tetejét viszont 1700 méter magasságba tervezik - írja cikkében a Lonely Planet.

Ha a beruházás zöld lámpát kap, az Új Tokiónak nevezett városrésszel, benne a hatszögletűre megálmodott szigetekkel és a világ legmagasabbra tervezett toronyépületével az egész ország látképe merészen megváltozik majd. De nemcsak a kisebb hatszögletű szigeteknek, hanem a központi épület hexagonális alapformájú kialakításának is szerepet szánnak a stabil légellenállásában, miközben a központ hatlábú tartószerkezetként is funkcionáló építményei összekapcsolva kúpszerűen csúcsosodnak majd ki. A Telegraph arról is ír, hogy nagyjából 320 méteres magasságonként egy-egy hatalmas szintet éttermekkel, üzletekkel, edzőtermekkel és hotelekkel töltenek meg majd meg.

A környezetbarát kialakítású épület-komplexum a tervek szerint a hulladék égetéséből származó energiát is felhasználja majd, és mivel képes lesz gyűjteni és tárolni a légköri nedvességet, a szigetlakók vízellátása is központilag szervezett lesz.

 

Fotó: skyscrapercenter.com

A New York-i székhelyű Kohn Pedersen Fox építőipari cég és Leslie E. Robertson mérnöki tervező iroda szerint Japánnak ideje olyan épületekben gondolkodnia, amely megvédi a sziget lakosait az egyre nagyobb kockázatot jelentő árvíztől. Ennek érdekében alakítják majd ki a Sky Mile Tower épületegyüttes körül a speciálisan védett szigeteket, miközben olyan alga-alapú gazdaságokat hoznak létre, amelyek potenciális bioüzemanyag-források lehetnek a jövőben. Ha a fejlesztés zöld lámpát kap, ez az 55 ezer főre tervezett toronyépület-család lehet az emberiség új legnagyobbnak kikiáltható teljesítménye, a tervek szerint nagyjából 2045-ben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek