Megnézheti Che Guevara egykori prágai rejtekhelyét

  Megnyílt Ernesto Che Guevara titkos prágai lakásának néhány szobája a Vencel tér melletti Spektrum galériában. Az eredeti búvóhely rekonstrukciójáról van szó.

  Che Guevara, a kubai kommunista forradalom egykori legendás vezetője 1928-ban született Argentínában, orvosi egyetemet végzett és a múlt század ötvenes éveinek végén szerepet vállal a kubai forradalomban, amelynek Fidel Castro mellett legismertebb személyisége lett.

  A hatvanas években néhányszor - 1960-ban, 1965-ben és 1966-ban - hosszabb-rövidebb ideig Prágában tarózkodott, ahol különböző helyeken lakott: a titkosszolgálatok konspirációs lakásaiban vagy villáiban.

  A Spektrum galéria a fennmaradt dokumentumok és visszaemlékezések alapján elkészítette Che egyik hajdani rejtekhelyének a rekonstrukcióját, írja az MTI. Bár a galéria hangsúlyozza, hogy "virtuális" konspirációs lakásról van szó, a szobákat a hatvanas évek eredeti bútoraival rendezték be.

  A kiállítást korabeli rádió, televízió, sajtótermékek, könyvek, használati tárgyak és számos fénykép, hangfelvétel egészíti ki, amelyek a hatvanas évek csehszlovákiai szocializmusának miliőjét, hangulatát idézik.

  Visszaemlékezések szerint Che Guevara nagyon kedvelte Prágát, sokat sétált a városban és több hónapos csehországi tartózkodását írásra is felhasználta. A legendás marxista forradalmár 1967-ben Bolíviában halt meg.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!