1300 tengerparti hotelt árulnak Törökországban

  1300 tengerparti hotelt árulnak Törökországban

   

  Miután novemberben Törökország egy szíriai bevetésen lelőtt egy orosz vadászbombázót a szír-török határ közelében, Oroszország nem sokkal később bejelentette, hogy január 1-től visszaállítja a törökök vízumkötelezettségét. Néhány nappal később két török légitársaság alkalmazottainak sem adott vízumot, így az érintett cégek Oroszországba közlekedő járatai ideiglenesen szünetelni kényszerültek. Ám miután Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta a törökök ellen életbe léptetett gazdasági szankciócsomagot, amely megtiltotta bizonyos árucikkek és szolgáltatások importját az országba, már meg lehetett jósolni, hogy mindez a török turizmusra is hatással lehet. A két ország közti charter-járatokat ugyanis Putyin betiltotta, az orosz utazási irodák a jövőben nem ajánlhatnak török utakat az érdeklődőknek, ami komoly csapás a török idegenforgalom számára.

  Fotó: Melanie Stetson Freeman /Europress / Getty

  Az elmúlt napok nemzetközi sajtója pedig arról cikkez, hogy mindez már be is következett. A Moscow Times szerint például 1300 eladó tengerparti hotelről lehet tudni, amelyek együttes értékét 13 milliárd dollárra becsülik a szakértők. A hoteleket korábban rengeteg orosz és német vendég látogatta. Oroszországból évente mintegy négymillió turista érkezett Törökországba, akikre mostantól nem lehet számítani, a január 12-i isztambuli merényletben meghalt 11 német állampolgár miatt pedig a német küldőpiac is bizonytalanná vált Törökország számára. Az elkövetkező hónapok nagy kérdése, hogyan és mikor fog tudni lábra állni a török idegenforgalom.

  Újabb cikkünk ebben a témában:

  Ezen a nyáron kevés magyar turista megy Törökországba 
  Az előfoglalások adatai alapján csökkent az érdeklődés a törökországi egyéni és társas utazások iránt - mondta Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének alelnöke.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!