Két múzeum is nyílik Yves Saint Laurent emlékére jövőre

  Párizsban és Marrákesben is nyílik múzeum Yves Saint Laurent francia divattervező emlékére 2017-ben.

  Az intézményekben a divatdiktátor negyvenévnyi kreatív munkáját és az ötezer ruhadarabot átfogó kollekciójának egy részét mutatják be - írja az MTI a Laurent-Bergé Alapítvány szerdai közleménye alapján.

  A párizsi múzeum a divatház egykori székhelyén, az Avenue Marceau-n kap helyet, ahol ma az alapítvány is székel. Itt változó tárlatokat terveznek, melyeken az ötezer ruhán kívül 15 ezer kiegészítőt és több ezer vázlatot, szabásmintát, fotót magában foglaló YSL-gyűjtemény egy részét mutatják be.

  Marrákesben, ahol Yves Saint Laurent (1936-2008) az 1960-as években rendszeresen tartózkodott, az ő nevét viselő utcában alakítják ki a múzeumot, közel a Majorelle parkhoz, melyet a divatdiktátor élettársával, Pierre Bergével 1980-ban vásárolt. Az épület négyezer négyzetméteres lesz. Az egyik kiállítóteremben állandó kiállításon mutatják be Laurent munkáit, de lesz hely időszaki kiállításoknak, egy könyvtárnak és egy étteremnek is.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!