Fokozott biztonsági készültségben nyílt meg a velencei karnevál

Egymillió látogatót várnak a vasárnap kezdődött és február 9-ig tartó karneváli programsorozatra Velence városába, ahol megerősítették a biztonsági készültséget, bár az arcokat eltakaró maszkok viselését nem tiltották meg.

  

Galéria: Velencei karnevál 2016Fotó: Andrea Merola / MTI

Jelmezesekkel teli gondolák felvonulásával vette kezdetét Velence csatornáin a karnevál, amely a hagyomány szerint egész Olaszországban elindította a húshagyó keddig tartó jelmezes felvonulások, bálok, utcai mulatságok hosszú sorát. Szombat este, a csatornák felett repkedő akrobaták látványos előadása alatt fényjáték világította be Velencét, előtte a zombik serege vonult végig a lagúnák városának utcáin. A velencei karnevál idei témája a helyi művészet és hagyomány.

 

Galéria: Velencei karnevál 2016Fotó: Luca Bruno / MTI

Az idei egymillió látogató fele a becslések szerint ismét külföldi lesz. Elsősorban a hétvégeken várható tömeg: január 30-án, amikor kiválasztják Velence legszebb lányát, valamint január 31-én, amikor felelevenítik az angyal repülésének hagyományát a Szent Márk-székesegyház harangtornyán.

 

Galéria: Velencei karnevál 2016Fotó: Luca Bruno / MTI

A velencei vasútállomáson és az óváros központjában, főként a Szent Márk tér környékén ellenőrzési pontokat állítottak fel. Arra a kérdésre, miként lehet ellenőrizni az arcukat és testüket is teljesen eltakaró maszkos emberek áradatát, Angelo Sanna velencei rendőrparancsnok elképzelhetetlennek nevezte az álarc viseletének betiltását. "Maszkok nélkül nem létezik a karnevál" - mondta Angelo Sanna.

Civil ruhás rendőrök is elvegyülnek a tömegben, az ő dolguk a vészhelyzet felismerésén túl a zsebtolvajok kiszűrésére is.

Kattintson bármely képre, galéria nyílik belőle!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek