Így harcolnak az Uber ellen a Sao Pauló-i taxisok

  Sao Paulo brazil metropolisz vezetése megtiltotta, hogy a taxisofőrök rövidnadrágot hordjanak és a fociról beszéljenek, hétfőtől büntetik az új öltözködési és viselkedési kódex megszegőit.

  A helyi hatóság 35 real (2500 forint) bírsággal tervezi büntetni a fésületlen, borostás és ápolatlan körmű taxisokat is, írja az MTI. Az új szabályok annak a programnak a részét képezik, amellyel szabályozni kívánják az okostelefonos taxifoglaló alkalmazásokat és a taxisok konkurenciáját jelentő Uber mobilos sofőrszolgáltatást.

  A december végén közzétett határozat értelmében a sofőröknek inget, sötét farmert vagy öltönynadrágot, övet és zárt cipőt kell viselniük. Aki luxusautót vezet, annak kötelező a szmoking, vagy az öltöny nyakkendővel.

  A taxisoknak kerülniük kell a vitát kiváltó témákat: a focit, a vallást és a politikát, utasukat pedig "derűsen, optimistán" kell fogadniuk. Káromkodni tilos.

  Szankció sújtja azt is, aki diszkriminál egy utast, nem engedi tölteni a telefonját vagy elutasítja a bankkártyás fizetést.

  A taxis mobilapplikációknak március elejétől felületet kell biztosítaniuk, ahol az utas értékelheti a szolgáltatás minőségét.

  A világ sok nagyvárosa után a Sao Pauló-i taxisok is hónapok óta tiltakoznak az ellen, hogy a polgármester integrálja az Ubert a személyszállításba.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!