A világ legnagyobb modellvasútja is látható a Google Street View-val

Már a világ legnagyobb modellvasútja, a híres hamburgi Miniatur Wunderland is megtekinthető a Google Street View segítségével.

  

Fotó: Jakob Boerner / Honorar nach MFM Liste / google-latlong.blogspot.hu

A Google magyarországi sajtóirodájának MTI-hez eljuttatott szerdai közleménye szerint az Utcakép fotókat miniatűr kamerákkal készítették, amelyeket a modellvonatokra és autókra erősítettek. Bár korábban már szereltek kamerákat gondolára, hátizsákra vagy hómobilra is, ez az első alkalom, hogy ilyen kisméretű készülékeket használtak volna a programhoz.

 

Fotó: Jakob Boerner / Honorar nach MFM Liste / google-latlong.blogspot.hu

A több német tartomány mellett amerikai nevezetességeket is bemutató Miniatur Wunderland 13 kilométernyi vasútvonallal, és több mint 200 ezer apró városlakóval büszkélkedhet. Az érdeklődők a szolgáltatáson keresztül az "utcán állva" nézhetik meg a múzeum modellvárosait és régióit, köztük a Grand Canyont vagy egy miniatűr Oktoberfestet is. Olyan részleteket is megfigyelhetnek, amelyek a modellt élőben meglátogatók elől rejtve maradnak: koncerten táncoló tömegbe vagy éppen seprűnyélen lovagoló farmerekbe botolhatnak böngészés közben.

A hamburgi múzeumról készített Google Utcaképről bővebb információ az amerikai óriásvállalat hivatalos blogján olvasható. A világ legnagyobb vasútmodell-kiállításán pedig itt kalauzolják végig az online látogatókat.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek