Nem lehet bulizni szilveszterkor a Vörös téren

  Idén első alkalommal nem gyülekezhetnek majd a moszkvai Vörös téren az újévet váró szilveszterezők, mert a teret lezárják - közölték a városi hatóságok hétfőn.

  A téren hagyományosan tízezrek gyűlnek össze szilveszter éjszakáján, oroszok és külföldi turisták egyaránt, hogy megünnepeljék az újévet, amikor a szomszédos Kreml harangjai elütik az éjfélt. Alekszej Majorov, a moszkvai önkormányzat biztonsági részlegének vezetője viszont a város honlapján tudatta: a teret rendezvény miatt lezárják, és számos más hely áll rendelkezésre, ahol az emberek remek hangulatban várhatják az újévet, írja az MTI.

  Fotó: Anadolu Agency / Getty Images

  A Vörös teret hivatalosan annak az újévi koncertnek a felvétele miatt zárják le, melyet az állami média sugároz majd. Csak korlátozott létszámú közönség láthatja élőben az előadást, melynek nagy részét a hatóságok hagyják jóvá.

  Az AFP francia hírügynökség mindazonáltal megjegyezte, hogy az orosz hatóságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket, miután egy orosz repülőgép 224 ember halálát okozva lezuhant az egyiptomi Sínai-félszigeten, majd novemberben terrortámadás érte a francia fővárost.

  "Nem titok, hogy Moszkva terrortámadás célpontja lehet" - idézte a hírügynökség Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester korábbi nyilatkozatát.

  A bevásárlóközpontok bejáratainál fémdetektoros kapukat szereltek fel, a gyanúsnak tűnő járműveket pedig akár a parkolóőrök is átkutathatják. Ezzel párhuzamosan szögesdrótkerítéssel vették körbe az osztankinói tévétornyot, a sétálóutcákban több biztonsági kamerát szereltek fel, a moszkvai metróban pedig kutyás rendőrök járőröznek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!