Beperelték, ezért nevet kell változtatnia a dániai Elvis-múzeumnak

  Graceland helyett ezentúl Memphis Mansionnek fogják hívni azt a dániai Elvis Presley-múzeumot, amely a legendás énekes memphisi otthonának másolata. A Tennessee államban lévő eredeti épület üzemeltetője keresetet nyújtott be a levédetett név jogtalan használata miatt.

  Henrik Knudsen, a 2011-ben megnyílt Graceland Randers működtetője szerint a Tennessee székhelyű Elvis Presley Enterprises Inc. azt követeli tőle, hogy változtassa meg a turistalátványosság nevét és fizessen 1,5 millió dán koronát kárpótlásként, számolt be az MTI.

  A dániai GracelandFotó: Niels Poulsen - Getty Images

  A dániai múzeum, amely méretét tekintve kétszer akkora, mint az eredeti Graceland, a Koppenhágától 210 kilométerre észak-nyugatra fekvő Randersben található. A múzeumban helyet kapott Knudsen saját Elvis-gyűjteménye, egy amerikai stílusú étterem és egy szuvenírbolt.

  Knudsen január 1-jétől Memphis Mansionre változtatja a múzeum nevét, hogy - mint fogalmazott - "végre az üzletre koncentrálhasson".

  Idén több mint 130 ezer látogatója volt az intézménynek.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!