Megnyílt a Holnap Múzeuma Rio de Janeiróban

  Megnyitotta kapuit a tudomány világának szentelt Holnap Múzeuma Rio de Janeiro megújuló kikötői negyedében.

   

  Fotó: Antonio Lacerda / MTI

   A Santiago Calatrava spanyol sztárépítész nevéhez fűződő Museu do Amanha fehér acél és üveg épülete hosszan benyúlik a Guanabara-öböl sötét vizébe. A hatalmas bálnacsontvázat idéző múzeum, amelynek gyűjteményét a tudomány és a természet világának szentelték, 55 millió dollárból valósult meg és támogatóinak reményei szerint idővel ugyanolyan kikerülhetetlen látnivalója lesz a városnak, mint a Cukorsüveg-hegy és a Megváltó Krisztus szobra.

  Dilma Rousseff brazil elnök a csütörtöki megnyitón gyönyörű és innovatív múzeumnak nevezte az új intézményt, amely a brazil nagyváros sokáig lepusztult kikötői negyedének revitalizációja keretében épült fel és nyitotta meg a kapuit. A 2016-os olimpiára készülő riói városvezetés a kikötői negyed Porto Maravilha nevű felvirágoztatásának részeként avatta fel két évvel ezelőtt a Riói Művészeti Múzeumot is.

  Fotó: Marcelo Sayao / MTI

   Múlt hét végén ugyanakkor sokkolta a művészvilágot a hír, amely szerint bezárja kapuit az ugyancsak 2013-ban megnyílt Casa Daros. A kortárs latin-amerikai műalkotásoknak szentelt, magánkézben lévő művészeti központ részben azzal indokolta bezárását, hogy anyagilag és időben is problémás a műtárgyak ide-oda szállítása a múzeum és az azt működtető svájci alapítvány központja között - írja az MTI.

  Újabb cikkünk ebben a témában:


  Fegyveres katonák járőröznek a riói turista célpontoknál - 2016.08.03.
  Az olimpiai játékok miatt különleges biztonsági intézkedéseket vezettek be Rio de Janeiro két legfontosabb turisztikai látványosságánál, a Megváltó Krisztus-szobornál és a Cukorsüveg-hegynél.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!