Teknősalagút miatt pontosak a japán vonatok

  Teknősalagút miatt pontosak a japán vonatok

  Különleges aluljárókat alakítottak ki a teknősök számára a vasúti sínek mentén Japánban, hogy megmentsék az állatokat és megelőzzék a vonatok késését – írja az MTI.

  Sok gondot okozó problémára talált ezzel megoldást a West Japan Railways vasúttársaság. Nara nyugati prefektúrában a teknősök 2002 és 2014 között 13 alkalommal zavarták meg a vasúti közlekedést, mert a sínek közé kerültek, a váltók pedig összezúzták őket.

  "A teknősök jönnek mennek, sokszor át kell vágniuk a síneken, hogy a következő tóhoz jussanak. Eközben gyakran a váltók közötti résbe kerülnek, amelyek sajnos összetörik őket" – magyarázta a vasúti társaság szóvivője.

  A kis alagutakat a különösen veszélyes helyeken egy teknősszakértővel közösen alakították ki. A munkások rendszeresen ellenőrzik a felül nyitott átjárókat és az összezavarodott állatokat biztos útvonalra állítják. Az új építményekkel már tíz teknős életét megmentették – mondta el a szóvivő.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!