Bevándorlási múzeum épül Liverpoolban

Bevándorlási múzeum épül Liverpoolban

A brit kormány kedden közzétett tervei szerint a központ annak a kilencmillió embernek a történetét fogja elmesélni, akik Európát átszelve, Liverpoolban szálltak hajóra és indultak útnak egy jobb élet reményében az Újvilágba a 19. és a 20. század folyamán. A bevándorlási múzeumban a Kínából, Írországból és egyéb területekről Liverpoolba érkezett és letelepedett több ezer emberről is megemlékeznek - írja a Liverpool Confidential.

"Már jó ideje folytak beszélgetések egy Nemzeti Bevándorlási Múzeumról, és nagyszerű dolog, hogy a kormány Liverpoolt választotta az intézmény otthonául. Ennek a múzeumnak Liverpoolban kell működnie, hiszen a város oly sokak számára szolgált bejáratként a világba és összeköt minket Ellis Islanddel" - mondta Claire McColgan, a város kulturális illetékese. (A New York-i kikötő bejáratánál fekvő Ellis Islanden ugyancsak Bevándorlási Múzeum működik.)

Arról egyelőre nem született döntés, hogy az új múzeum egy már létező intézményben kap-e helyet, vagy saját épületbe kerül, mint, ahogy a megnyitásának dátumáról sincsenek részletek, de nem kizárt, hogy már 2018 tájékán megnyitja a kapuit a látogatók előtt - teszi hozzá az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek