Újra sziget lett egy francia apátság

  Apály idején félsziget, dagálykor sziget, de most visszanyerte "sziget státuszát" a franciaországi Mont-Saint-Michel, amely az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

  Francois Hollande francia elnök szombaton látogatott el a szigeten álló híres apátságba, és átadta azt a hidat, amely tíz év után most készült el, számolt be az MTI. A hidat azzal a céllal építették, hogy biztosítsa a rendkívül népszerű turistaattrakció szigetjellegét. "Az ember helyrehozta azt, amit elrontott. A természet visszanyerte jogait" - fogalmazott az államfő.

  Most épp félsziget Fotó: Aurelien Meunier /Getty ImagesForrás: Travelo

   Korábban egy töltés kötötte össze a szigetet a szárazfölddel, az új híd azonban lehetővé teszi, hogy a dagály szabadon körbefogja az apátságot, és abban is segít majd, hogy az öblöt feltöltő homokot kimoshassa a tenger.

  Apály idején félsziget, dagálykor sziget válik Mont-Saint-Michelből.

  Az UNESCO világörökségi listáján is szereplő Mont-Saint-Michelt évente több mint 2,5 millió látogató keresi fel. A turisták ezentúl a szárazföldön hagyják majd autóikat egy parkolóban, és a szigetre gyalog vagy a helyi ingajárattal juthatnak el.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!