Jövőre drágább lesz az Akropolisz

Jelentősen emelkednek jövőre a műemléki helyszínekre szóló belépőjegyek árai Görögországban, miután az ország központi régészeti tanácsa kedden jóváhagyta a kulturális minisztérium vonatkozó javaslatát.

A legmagasabb jegyárakat az athéni Akropolisznál és a Kréta szigetén található Knósszosznál kell fizetnie a látogatóknak, írja az MTI. A világhíres Parthenonnak is otthont adó fővárosi helyszín esetében 12 euróról 20 euróra, azaz 6200 forintra nő a normál belépőjegyek ára személyeként, míg a knósszoszi palota romjait a jelenlegi 6 euró helyett 15 euróért (4600 forint) lehet megtekinteni 2015 január elsejétől - írja a New Greek TV internetes portál.

Fotó: Kostas Tsironis - Getty / Europress

Az epidauroszi Aszklépiosz szentély bejárásáért 6 euró helyett 12 eurót (3700 forint) kell fizetnie a turistáknak, míg az ókori Mükéné romjait és múzeumát a jelenlegi 8 euró helyett szintén 12 euróért lehet meglátogatni jövőre.

Az athéni agorát és az ókori Korinthosz romjait 8 euróért (2400 forint) láthatják az érdeklődők, a legnagyobb görögországi gyűjtemények megtekintéséhez - mint amilyen az athéni Nemzeti Régészeti Múzeum és az Irakliói Régészeti Múzeum - 10 eurót (3100 forint) kell majd fizetni személyenként.

Több műemléki helyszín esetében, mint például Marathon, a Peloponnészoszi-félszigeten fekvő Nemea, a korinthoszi fellegvár és az attikai Amphiareion, nem nőnek jelentősen a jegyárak.

A látogatói számokra alapozott jegyáremelés mellett a központi régészeti tanács jóváhagyta azt is, hogy a téli szezon alatt a látogatók fél áron válthassanak jegyet a múzeumokba és régészeti lelőhelyekre - mondta el a kulturális minisztérium munkatársa, Maria Vlaziki-Andreadaki. A téli szezonba tartozó hónapok első vasárnapjain továbbra is ingyenes marad a belépés a műemléki helyszínekre.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek