Nindzsákat népszerűsítő szervezet alakult Japánban

A nindzsa harcművészek népszerűsítését célzó országos szervezet kezdte meg a működését Japánban, hogy a külföldi turisták számára még vonzóbb célponttá váljon a 2020-as tokiói olimpiai és paralimpiai játékokra készülő ország.

 

Fotó: Niko Guido / Europress / Getty

 A szervezet honlapján a nindzsákkal - a japán feudális társadalom árnyharcosaival - kapcsolatos információkat olvashatnak a felhasználók angol és japán nyelven. A szervezet tervei között szerepel továbbá, hogy országszerte rendezvényekkel fogja népszerűsíteni a február 22-ére meghirdetett nindzsa napot.

A sötétség és lopakodás mestereinek történetében fontos szerepet játszó öt prefektúra - Kanagava, Nagano, Mie, Siga és Szaga - is részt vesz a kezdeményezésben, amelynek Ebizo Icsikava japán kabukiszínész is a támogatói közé tartozik. Mie kormányzója hagyományos nindzsaruházatot viselve jelentette be a hét végén a szervezet elindulását.

A kezdeményezők szerint korábban az országhatáron kívülről is jelezték már az igényt egy ilyesfajta egyesített szervezet iránt, mivel ez idáig több különböző csoport dolgozott a nindzsakultúra népszerűsítésén - írja az MTI.

Japán a Travelón
Két évvel ezelőtti japán utunk után írtunk arról, hogy mit nem szabad kihagyni Japánban, mire kell ügyelni az eltérő illemszabályok miatt, és hogy milyen különlegességeket tud kóstolni az, aki nem szereti a szusit. Beszámoltunk meglepő japán szokásokról, és arról is, hogy ezek közül - saját bevallásuk szerint - olvasóink miket vennének szívesen át. Tavaly tavasszal pedig épp a cseresznyefák virágzásakor érkeztünk, és végig is jártuk a legnépszerűbb helyeket - ide kattintva ön is megnézheti ezeket.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek