Nem kényelmes a félmilliós luxus űrlakosztály

  Az elképesztő belső terekkel rendelkező Kameha Grand Zürich legújabb lakosztálya az űrbe repíti a vendégeket. A tervezésnél a kényelem nem volt szempont.

   A 115 négyzetméteres Space Suite olyan extrákkal rendelkezik, mint a a zéró gravitációs ágy, ami úgy néz ki, mintha lebegne a padló felett, vagy a gőzfürdő, amiből a világegyetemre nyílik "kilátás". A szobát témába vágó könyvekkel és filmekkel is felszerelték, és élő közvetítést biztosítanak a Nemzetközi Űrállomásról, írja a cnn.com.

  A lakosztályt Michael Nijjar német designer tervezte, aki maga is arra gyúr, hogy feljusson az űrbe a Virgin Atlantic fedélzetén.

   

  Nézegessen képeket az extrém belső terekről!
  Galéria: Kameha Grand Hotel
  Fotó: Marcel Wanders / Kameha Grand Zürich

  A különleges lakosztály a sok extra mellett azonban bizonyos szempontból az átlagos szobák alatt teljesít: nem kényelmes. "Nem az volt a szándékom, hogy egy kényelmes szobát tervezzek" - mondta Nijjar. "Ez inkább arról szól, hogy egy immerzív környezetet teremtsek, ahol a vendégek úgy érezhetik magukat, mint egy űrállomás fedélzetén".

  Ehhez a tervező teljesen szabad kezet kapott, a szálloda mindössze annyit kért, hogy a szobában legyen ágy és WC.

  Mindez éjszakánként 2000 dollárba, azaz 553 ezer forintba kerül, igaz, ezért a pénzért a vendégek egy órát eltölthetnek egy Airbus 320-as repülőgépszimulátorban, és kapnak egy példányt a lakosztályt tervezőjének dedikált könyvéből. Arra is van lehetőség, hogy meglátogassák a designert berlini irodájában - talán azért, hogy személyesen mondják el neki, megérte-e az élmény a csillagászati árat.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!