Négy évszak tizenkét nap alatt: elérkezett az Irodák Viadalának döntője

Az Irodák Viadalának döntőjében a korábbi fordulók győztesei - az Opál Travel, a JTB Hungary és az Avenida Travel - mérik össze tudásukat. A feladat pedig nem egyszerű: egy olyan ajánlattal kell előállniuk, melyben egy család tizenkét nap alatt mind a négy évszakot átélheti. Lássuk, hogyan oldják meg a versenyzők.

Az Irodák Viadalának harmadik fordulójában Amerikát jártuk be James Dean nyomában a 66-os úton. Ezt a kört az Opál Travel autós családi kirándulása nyerte, melyet szorosan követett a második helyezett American Service Travel ajánlata.

A döntő feladat: Négy évszak tizenkét nap alatt!

A döntőben a korábbi fordulók nyertesei, így az Opál Travel, a JTB Hungary, és az Avenida Travel mérkőzik meg egymással. Az utolsó, mindent eldöntő feladatot Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója, színművész adta fel a játékosoknak.

A feladat egy kéthetes, családos ajánlat elkészítése, az alábbiak szerint:

  • Egy négyfős család (apa, anya, és egy 12 éves, fiúból és lányból álló ikerpár) tizenkét nap alatt mind a négy évszakot megtapasztalhatja, évszakonként három napot töltve az adott helyen.
  • A lokáció opcionális, bármelyik kiválasztott kontinensen folyhat az utazás, a lényeg az, hogy az út időtartama alatt a tél, a tavasz, a nyár és az ősz szépségeit egyaránt megélhessék a család tagjai.
  • Az ajánlat tartalmazzon a megadott évszakhoz passzoló sportos elfoglaltságot, legyen benne az adott évszakhoz illeszkedő kulináris kaland, és lehetőleg valamilyen kulturális, opcionálisan választható színházi program vagy nevezetesség felkeresése is.
Mi ez az egész?
Az Irodák Viadala során öt fordulón keresztül mérhetik össze erejüket a játékra jelentkezett utazásszervezők. Az irodák hétről-hétre egy-egy neves turisztikai szaktekintély, híresség által kitalált összetett utazási feladatot kapnak, melyekre minél kreatívabb ajánlatot kell kidolgozniuk. Olvasóinknak pedig nincs más dolga, mint kedvencet választani. A verseny végén az egyes fordulók során legtöbb közönségszavazatot kapott ajánlatokat kidolgozó irodák mérik össze erejüket. Eredményhirdetésre szeptember 30-án kerül sor.

A döntősök ajánlatai

Opál Travel: Budapest - Tokió (tavasz, tél) – Sydney (ősz) – Szingapúr (nyár) – Budapest

Négy évszak a tavaszi szünetben? Csodákra ugyan nem vagyunk képesek, de a lehetőségek az utazásainkban kimeríthetetlenek. Kalandra fel, és élje át családjával mind a négy évszak varázsát alig két hét alatt. A csodálatos cseresznyefa virágzással kezdjük Japánban, háttérben a havas Fuji-heggyel. 2300 méteren vidám hógolyózás a gyermekekkel, aztán irány a tokiói Disneyland. Néhány órás repülés után már Ausztrália őszi tájait csodálhatjuk, és híres borvidékeken barangolhatunk. De ne feledjük, estére jegyünk van a Sydney Operába! Reggel pedig a gyerekek örömére várnak a koalák és a kenguruk... Irány a nyár, és Szingapúr! Tengerpart - vidámpark - éjszakai szafari , sok- sok móka egy helyen. Kicsit ugyan kipurcanva érünk haza, mire kezdődik az iskola, de mosolyogva őrizzük az elmúlt két hét felejthetetlen kincseit. A megannyi élménnyel feltöltődve pedig kihúzzuk azt a néhány hónapot a nyári vakációig.

Szingapúr
Galéria: Irodák Viadala döntő
Fotó: Jtb Photo / Europress / Getty

JTB Hungary: Négy évszak a világ körül – Finnország, Japán, Karib-tenger, Dél-Afrika.

Nem kell 80 nap ahhoz, hogy körbejárjuk a földet. Elég akár két hét is arra, hogy megtegyünk egy világ körüli utat, érintve négy kontinenst és négy évszakot. Utunk során elsőként elkalauzolunk Finnország északi részére, ahol jégtörő hajóra szállva tapasztalhatjuk meg a telet, majd Japánban köszöntjük a tavaszi cseresznyevirágzást. A nyaralást egy karib-tengeri hajóút teszi teljessé, majd Dél-Afrikában, Fokvárosban hulló falevelek között tapasztalhatjuk meg az itt található természeti kincseket.

Karib-tenger
Galéria: Irodák Viadala döntő
Fotó: Eyeswideopen / Europress / Getty

Avenida Travel: Peru, Chile, Argentína és Brazília legjava – a világ 4 csodája 4 évszakba burkolva

Ez a rövid, intenzív dél-amerikai túra a régió temperamentumát hivatott visszaadni. Machu Picchu titokzatossága, az Inka-ösvény hajmeresztő magasai, Buenos Aires tangóra rímelő ritmusa, a Los Glaciares Nemzeti Park monstre jégfalai és végül Rio mágikus látnivalói, a helyiek kedvenc pihenőhelyével, Buzios páratlan életszeretetével – a látnivalók, ízek és az érzelmek felejthetetlen kavalkádja.

Machu Picchu
Galéria: Irodák Viadala döntő
Fotó: Wolfgang Kaehler / Europress / Getty

Szavazzon és nyerjen!

A döntőbe került utazási irodák ajánlataira szeptember 25-én déltől lehet szavazni. A játékosok az egyes fordulók során szavazataikat az adott forduló utolsó napján déli 12 óráig adhatják le. A nyertes játékost azon személyek közül sorsolják ki, akik a nyereményjáték valamelyik fordulójában szavaztak és a szavazás során a honlapon adataikat hiánytalanul megadták. A részletes ajánlatokat itt tudja elolvasni, és szavazni ide kattintva tud.

A játék fődíja két darab, egyenként 100 ezer forintértékű (illetékkel és adókkal értendő) repülőjegy, amit a nyertes a versenyben résztvevő irodák valamelyikében foglalhat le. A megjelölt értékhatáron belül a nyertes maga választhatja meg az úti célt.

A játék szervezője az Amadeus, a nemzetközi turisztikai iparág fejlett technológiai megoldásainak és adatfeldolgozó szolgáltatásainak globális beszállítója.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek