Helikopterrel taxizhatnak New York lakói a pápalátogatás ideje alatt

Helikopterrel taxizhatnak Manhattan keleti és nyugati partja között fuvaronként 95 dollárért (26 ezer forintért) New York lakói, hogy a pápalátogatás idején várható gigászi dugókat kikerüljék.

"Az ügyfelek kérték, nekünk ki kell szolgálnunk az igényeiket" - magyarázta Cristina Gibson, a Blade repülési társaság szóvivője. A Blade az Uber közösségi taxiszolgálathoz hasonlóan működik. A szóvivő szerint kérések tömege érkezett a Blade-hez az alkalmazásukat letöltő 40 ezer felhasználótól.

 

Ferenc pápa pápamobilján a Szent Patrick-székesegyházhoz hajtat a New York-i Ötödik sugárútonFotó: Justin Lane / MTI

Ferenc pápa hatnapos látogatását tölti az Egyesült Államokban, csütörtökön repült Washingtonból New Yorkba, hogy ott a St. Patrick-katedrálisban tartson esti áhítatot. Péntekre hatalmas közlekedési dugók várhatók, mivel a pápa, Obama elnök és mintegy kétszáz külföldi politikus is a városban lesz, hogy részt vegyen az ENSZ közgyűlésén.

Az ügyfelek arra számítanak, hogy a biztosított útvonalakon igen nehézkes lesz a közlekedés - írta Gibson. A Blade 95 dollárért biztosít ülőhelyet helikopterein az East Side és a West Side leszállóhelyei között. A gépek nem közvetlenül repülnek át Manhattan fölött, a sziget déli csücskét megkerülve, öt-nyolc perc alatt érik el céljukat. Arról nem nyilatkozott a szóvivő, hány utasra számítanak a csak pénteken, a reggeli és a délutáni csúcsforgalomban üzemeltetett járatokon. Annyit árult el, hogy foglalásaik már vannak.

A pápa szombaton utazik tovább New Yorkból Philadelphiába.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek