A francia sípályák még az amerikai lejtőknél is népszerűbbek voltak múlt télen

Ez derült ki az elmúlt telet összesítő statisztikából, amely szerint nem az Egyesült Államok népszerű síparadicsomai, hanem Franciaország volt a síelők kedvenc úti célja.

A francia hegyvidékek, mint az Alpok, a Pireneusok, a Vogézek és a Francia-középhegység sípályán a 2014/2015-os szezonban 53,9 millió napi síelőt regisztráltak, ami 2,7 százalékkal kevesebb az előző tél adatainál - tette közzé kedden a francia síterületek szervezete, amely 238 sífelvonó-működtetőt foglal magában.

Fotó: Dumoulin Christophe / Getty

 Franciaország ezáltal csekély mértékben, de megelőzte az Egyesült Államokat, ahol az elmúlt szezonban 53,6 millió napi síelőt regisztráltak a sípályákon, ez 5,2 százalékos csökkenés az előző szezonhoz képest. A visszaesés fő oka, hogy az amerikai sípályák az ország nyugati felében hatalmas hóhiányban szenvedtek. A sízők harmadik legkedveltebb célállomása Ausztria volt, amelynek pályáit 51,8 millió síelő kereste fel, 2 százalékkal több az előző szezonnál.

A feljegyzések 1970-es évekbeli kezdete óta ez a negyedik alkalom, hogy Franciaország a síelők első számú célállomása volt (előzőleg a 2008/2009-es, a 2010/2011-es és a 2012/2013-as szezonban), általában mindig az Egyesült Államok állt az első helyen - írja az MTI.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek