Tények, amiket nem reklámoznak a turistáknak

Body builder-verseny az Operaházban, szellemváros a dzsungelben, macskakolónia a milliókat érő műkincsek közelében. Érdekességek a világ leghíresebb nevezetességeiről.

A világ leghíresebb látnivalói fotók, bakancslisták és a közösségi oldalak állandó szereplői, de számos olyan dolog van, amit nem vernek nagydobra velük kapcsolatban, amikor elkérek a belépőjegyek árát. A telegraph.co.uk. alapján összegyűjtüttünk néhány kevésbé ismert tényt a leghíresebb nevezetességekről.

Stonehenge-t például 100 évvel ezelőtt egy árverésen eladták Cecil Chubb-nak, aki akkor 6600 fontot fizetett a világ egyik leghíresebb látnivalójáért. Állítólag a feleségének vette ajándékba. Mivel a meglepetés nem aratott osztatlan sikert, Chubb három év múlva visszaadta az őskori építményt az államnak.

Az sem szerepel az útikönyvekben, hogy a Sydney Operaház Concert Hallja olyan eseményeknek is otthont adott, mint a Mr. Olympia body building döntője 1980-ban, amit egyébként Arnold Schwarzenegger nyert meg.

Még több érdekesség a galériában!
Galéria: Érdekességek nevezetességekről
Fotó: Alistair Lee / Barcroft Media / Northfoto

A Taj Mahal nem túl rendezett környezetéről már sok fotó készült. Máshogy csodáljuk az örök szerelem" mauzóleumát, ha tudjuk, hogy 22 ezer ember és 1000 elefánt munkájával épült fel 17 év alatt. Építtetője, Sah Dzsahan egyébként egy hasonló épületet tervezett a folyó túloldalára, fekete márványból.

A galériában még több érdekességet talál!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek