Tunézia túl kockázatos: újabb hotellánc vonul ki az országból

A tunéziai piacon 1999 óta jelen lévő spanyol RIU szállodalánc úgy döntött, hogy összes hotelét bezárja az országban, a lépést a támadások kockázatával magyarázták.

A hotellánc 2015. szeptember 30-án húzza le a rolót, de kilenc szálloda – amelyek Mahdia, Djerba, Port El Kantaoui és Yasmine Hammamet területén találhatók – azonban üzleti okokból még ez év végéig üzemelni fog – írja a turizmusonline.hu a tunisia.com-ra hivatkozva.

Képünk illusztrációtravelo.hu

 A RIU vezetősége úgy nyilatkozott, hogy a kivonulás nem a kereslet csökkenésével áll kapcsolatban, hanem a támadások kockázata miatt döntöttek így. Június 26-án a RIU egyik szállodájában, az Imperial Marhabában hajtottak vége terrortámadást iszlamista fegyveresek, mely 38 halálos áldozatot követelt. Az eset óta 11 szálloda zárt be Port El Kantaouiban.

Az rp.pl azt írja, hogy a tuniszi Bardo múzeumban történt terrortámadás óta országszerte már körülbelül 50 szálloda zárt be. Tunézia turisztikai minisztériuma szerint idén az országba látogató turisták száma 20%-kal esett vissza, Európából pedig fele annyian érkeztek, mint egy évvel korábban.

Az idegenfogalomból származó bevételek 76%-ra estek vissza a politikai forradalmat megelőző 2010-es évhez képest. A minisztérium azt is elmondta, hogy a nyugati turisták számának csökkenésével várhatóan 50.000, az idegenforgalomban dolgozó ember veszítheti el munkáját. Jelenleg körülbelül 400.000-en dolgoznak a turisztikai szektorban.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek