Egy hónapig dekkol majd felújítás miatt a luxus óceánjáró

Egy londoni dizájncégre bízta a Queen Mary 2 belső tereinek felújítását a Cunard hajótársaság. A munkálatok csaknem egy hónapig tartanak majd, és jövő nyáron kezdődnek el.

A legendás óceánjáró felújítása több millió fontba fog kerülni. A hajó a tervek szerint a munkálatok idején, 2016. május 27-e és június 21-e között kiáll a forgalomból, írja a travelweekly.co.uk.

Fotó: Hahn-Nebinger /Northfoto

 Az enteriőrök átalakítását a londoni SMC Design végzi majd. A gigantikus "ráncfelvarrás" során nemcsak a már meglévő helyiségek újulnak meg, hanem teljesen új terekkel és létesítményekkel bővül a fedélzet, és 45 új kabin épül majd.

A dizájncég a tervezésnél figyelembe veszi a Cunard tengerészeti múltját, az inspirációt pedig az legendás elődje, a 1930-as években épült Queen Mary adja majd: a megszokott tiszta vonalvezetés eleganciával és glamourral találkozik.

A Queen Mary 2 a Cunard Line hajózási vállalat óceánjárója. Építésekor, 2003-ban minden tekintetben a világ legnagyobb utasszállító hajója volt 345 méteres hosszával, írja a Wikipedia. Nevét a Queen Mary-ről kapta, amit pedig Mária királynéről, V. György brit király hitveséről, II. Erzsébet brit királynő nagyanyjáról neveztek el. Fedélzetén 15 étterem, öt úszómedence, kaszinó, bálterem és planetárium áll az utasok rendelkezésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek