Jövőre nyílik a világ leghosszabb zuhanó pályavonalú hullámvasútja

Jövőre nyílik a világ leghosszabb zuhanó pályavonalú hullámvasútja

Jövő májusban nyílik a világ nemcsak legmagasabb, de leggyorsabb és leghosszabb pályavonalú zuhanásra tervezett hullámvasútja az amerikai Ohio államban működő Cedar Point vidámparkban - írja a woodtv.com.

A vidámpark szerdán a Twitteren posztolta ki új hullámvasútjának látványterveit és videóját először, amit a Valravn-ról, a dán népmesék természetfeletti hollójáról neveztek el, amely a legenda szerint elfogyasztja a harcmezőn elesettek hulláit, sőt alakváltóként képes egy lovag formáját magára ölteni, ha megette egy gyermek szívét. Na, ilyen előéletű nevet kapott a világ legkülönlegesebbre tervezett hullámvasútja, amelynek legmagasabb pontja 68 méteren lesz - ez nagyjából 22 emeletes panelháznak felel meg -, és több mint egy kilométeres pályavonalat jár majd keresztbe-kasul, csavarogva, tekeregve az állványzaton. A valódi különlegessége azonban mégiscsak az, hogy lesz egy olyan lefelé ereszkedő hosszú szakasz, ahol gyakorlatilag egy derékszögű pályaszakasz után zuhannak le az utasok, szinte a szabadesés élményét átélve a 68 méter magasságból 120 km/órás sebességgel.

Az ohiói Sanduskyban található vidámpark egyébként augusztusban egy tragédiával hallatott magáról. Egy 45 éves férfi a Raptor hullámvasút alatti lezárt területre ment be, hogy összeszedje a dolgait, amit akkor hagyhatott el, amikor a hullámvasúton volt. A néhol 90 km/órára is felgyorsuló hullámvasút ekkor találta el. Olyan súlyos fejsérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek