Vége az amszterdami Van Gogh múzeum előtt kígyózó soroknak

    Vége az amszterdami Van Gogh múzeum előtt kígyózó soroknak

    Húsz millió euróért, vagyis 6,3 milliárd forintért építettek új beléptetőcsarnokot az amszterdami Vincent Van Gogh Múzeumhoz, aminek eredményeként várhatóan megszűnnek a végeláthatatlan sorok az évente 1,6 millió látogatót fogadó közgyűjtemény előtt – írja az MTI.

    Az ellipszisformájú, nagy üvegfelületekkel rendelkező, világos épületet Kurokava Kiso, a 2007-ben elhunyt japán építész irodája tervezte, és szombattól vehetik használatba a világ legnagyobb Van Gogh-gyűjteményének látogatói.

    "Sürgősen szükségünk volt egy szebb és nagyobb áteresztőképességű bejáratra" – mondta Axel Rüger múzeumigazgató az új beléptető épület keddi bemutatásakor. Az igazgató elmondása szerint a jövőben a látogatók az eddiginél sokkal gyorsabban jutnak be a múzeumba, sorban állás csak akkor fordulhat elő, ha az épületben tartózkodók száma átlépi a tűzoltóság által engedélyezett felső határt. A belépőjegyet továbbra is a szabadtéri jegypénztáraknál kell megváltani.

    Az amszterdami múzeumban látható a világ legnagyobb Van Gogh-gyűjteménye, 200 festményen kívül 400 rajz. A látogatók több mint 80 százaléka külföldi.

    Szóljon hozzá
    0 hozzászólás
    Ha tetszett a cikk, kattintson a Tetszik gombra, legfrissebb ajánlatainkért pedig iratkozzon fel hírlevelünkre!

    Utazzon!
    Az oldalról ajánljuk!