Napelemes autóparkolót kap a Schönbrunni kastély

2017-ig teljesen átépítik a Schönbrunni kastély előtti területet Bécsben, hogy az érkező látogatókat méltóbb látvány fogadja. Elköltöztetik és kibővítik a buszparkolót, fákat ültetnek és napelemeket telepítenek.

Esztétikailag is hozzáigazítják a történelmi környékhez a Schönbrunni kastély előtti területet, amelyet 2017-ig teljesen átformálnak, szerepel a COMPRESS Iroda közleményében.

A Schönbrunner Schlossbrücke, az U4 metróvonal, a Grünbergstraße és a Schönbrunner Schlossstraße által határolt részre teszik át a busz- és személyautó-parkolót, és létrehoznak egy fogadóépületet is a turistáknak vécékkel és shoppal.

Fotó: COMPRESS Iroda

A parkoló nyugati részén 72 turistabusz, a keleti felén pedig 230 személyautó kap helyet. A területet – amennyire lehetséges – beültetik, és napelemekkel fedik le az autóparkolókat. Az itt termelt árammal az Orangerie-t látják majd el.

A 2016-ban kezdődő, 4,9 millió euróba kerülő átalakítás célja, hogy az egyik legfontosabb osztrák turistaattrakcióhoz érkező látogatókat szebb látvány fogadja, és megszüntessék a kastély előtt parkoló buszsort, ami a műemlékvédők régi vágya. A Wiental mentén épülő új járdáknak köszönhetően pedig a metróval érkezők is könnyebben közelíthetik meg a kastélyt.

Az újonnan kialakított területen mintegy háromszáz hárs-, juhar-, tölgy-, kőris- és gesztenyefát ültetnek el, ezzel is utalva a kastélypark növényzetének sokszínűségére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek