Megúszták a csődöt, nem költöznek a finn Mikulások

  Új partnert talált és folytatja munkáját a finn Mikulások Irodája, amely nemrég súlyos pénzügyi válságba került.

  A lappföldi Rovaniemi turisztikai hivatalának pénteki közlése szerint "az iroda mostantól a régió legtapasztaltabb kalandszervező ügynökségével, a Lapland Safaris céggel fog együttműködni", írja az MTI. 

  Az idén is lesz erre keretFotó: Rovaniemi Tourism & Marketing Ltd.

  A Lapland Safaris közleményben tudatta, hogy megszerezte a Mikulások Irodáját 1992 óta működtető Dianordia Ltd. többségi tulajdonát.

  A Dianordia nagyjából 200 ezer euró adóhátralékot halmozott fel, de a héten végül sikerült elkerülnie a bezárást. A tetemes adóhátralék azért keletkezett, mert elmaradtak a finn Mikulás-központ legjobb látogatói, az orosz turisták.

  A Mikulás Iroda a Rovaniemi Mikulás-park vállalkozásainak egyike. Tavaly mintegy 300 ezer látogatója volt, és 2 millió euró bevételre tett szert. Az orosz turisták elmaradását csak részben kompenzálta a japán látogatók számának növekedése.

  Minden karácsonykor külföldi turisták százezrei özönlenek Rovaniemibe, a sarkkörön fekvő városba. A finnek számos idegenforgalmi programot szerveznek a Mikulás alakja köré.

  A japánok mellett egyre több kínai, dél-koreai és szingapúri keresi fel Lappföldet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!