Magyarokról neveztek el hidat Brazíliában

Magyarokról neveztek el hidat Brazíliában

 

A Magyar Közösség hídja elnevezést kapta egy forgalmas átkelő a brazíliai Sao Paulóban, az állam kormánya ezzel szerette volna kifejezni köszönetét a magyar diaszpórának a város és az állam építésében, fejlesztésben szerzett érdemeiért - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kedden az MTI-vel.

Geraldo Alkcmin, Sao Paulo állam kormányzója írta alá azt a dekrétumot, amely a húszmilliós metropolisz egyik legforgalmasabb közúti hídjának új elnevezéséről dönt. A határozat kihirdetésétől fogva a napi kétmilliós forgalmat bonyolító átkelő a Magyar Közösség hídja nevet viseli. A híd abban a kerületben található, amely a múlt században az ottani magyar közösség központja volt.

A határozat kihirdetésével Sao Paulo állam kormánya ki akarta fejezni köszönetét a magyar diaszpórának a város és az állam építésében, fejlesztésben játszott elévülhetetlen érdemeiért - írták. Sao Paulo állam és annak hasonló nevet viselő fővárosa ad otthont a legnagyobb, 80-100 ezresre becsülhető dél-amerikai magyar diaszpórának. A magyarság jelentős szerepet játszott a város és az állam építésében, iparosításában, valamint kulturális életének fejlesztésében.

A hidat az október 23-i megemlékezések keretében avatják fel ünnepélyesen - áll a minisztérium közleményében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek