Kevesebb az orosz turista, csődbe mentek a finn Mikulások

  Kétszázezer euró adóhátralékot halmozott fel a finn Mikulások Irodája, amely ezért kénytelen volt csődöt jelenteni.

  A Mikulás háza RovaniemibenShashinkoubou / Europress / Getty

  Az adóhátralék azért keletkezett, mert elmaradtak a finn Mikulás központ legfőbb látogatói, az orosz turisták - írja a Reuters. Jarmo Kariniemi, az iroda ügyvezető igazgatója pénteken arról beszélt, hogy a cég, amely mintegy 20 embert foglalkoztat, talán elkerülheti a bezárást. "Van még egy hetünk, hogy előteremtsük a pénzt." - mondta Kariniemi, akinek vállalkozásában a Mikulással lehet pénzért közös fényképet készíteni.

  A Mikulás Iroda a lappföldi Rovaniemi Mikulás-park vállalkozásainak egyike, tavaly 300 ezer látogatója és 2 millió euró bevétele volt. Az orosz turisták elmaradását csak részben kompenzálta a japán látogatók számának növekedése.

  Minden karácsonykor külföldi turisták százezrei özönlenek Rovaniemibe, a sarkkörön fekvő városba. A finnek hangoztatják, hogy a Mikulás a finnországi Lappföldről származik, számos idegenforgalmi programot szerveznek alakja köré. A japánok mellett egyre több kínai, dél-koreai és szingapúri keresi fel Lappföldet, írja az mti.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!