Egyre népszerűbb a Titanic-turizmus

  Ráadásul két brit város is magáénak érzi a Titanic-legendát. Így aztán Southamptonban és Belfastban múzeum, programcsomag és egész negyed áll a mítosz iránti érdeklődés kielégítésére.

  A Titanic elsüllyedésének 100. évfordulója alkalmából nyílt látogatóközpont és múzeum mindkét városban évente látogatók százezreit vonzza 2012 óta, amikor a tragédiára emlékezve felavatták a létesítményeket - írja a Turizmus.com.

  Tubtanic káddugóktól az Iceberg söröskorsókig

  A hihetetlen érdeklődésben persze szerepet játszik a számos Oscart elnyert James Cameron filmje is, amely mára örökzöld klasszikus lett, és 3D változatban is látható. Southamptonban sokan eleinte nem voltak hajlandók elfogadni a hajókatasztrófa tényét, annyira bíztak az akkori legfejlettebb technikában.

  Sea City Museum / Facebook

   A Sea City múzeum látogatói bepillantást nyerhetnek a southamptoni munkásosztályból származó legénység, valamint az otthont maradt családjaik életébe, és virtuális túrán járhatják be a híres hajóóriást. Megismerhetik a matrózok, szakácsok és pincérek életét, s a túra végén meghallgathatják a túlélők beszámolóit. A múzeumshopban a látogatók Tubtanic fürdőkáddugók, Iceberg söröskorsók és Gin and Titonic nevű jégkocka-adagolók közül válogathatnak.

  A mítoszt fokozza, hogy a Titanicról származó eredeti tárgyak mindegyike több százezer angol fontért kel el az aukciókon. Az Atlanti-óceán mélyén fekvő roncs időközben UNESCO-védelem alá került, része a víz alatti kulturális világörökségeknek.

  Belfast jelképe a csillagformájú hatszintes épület

  Az észak-írországi Belfastban – a hajó építésének helyén – 100 millió fontért hozták létre három éve a látogatóközpontot. A létesítmény köré túrák egész hálózata szövődik: lehet sétálni a dokkokban, követni a hatalmas óceánjárónak a nyílt vizekre kivezető útját, melyet kisebb hajók jeleztek, és meg lehet hallgatni olyan guide túravezetését, akinek rokona részt vett a hajó építésében.

  Titanic Belfast / Facebook

   A négy hajóorrt ábrázoló, csillagformájú hatszintes épület, amely a régi belfasti hajógyár területén áll, az elmúlt három év alatt a város egyik jelképévé és legerősebb turisztikai vonzerejévé vált. Szinte nincs olyan belfasti turistaprogram, amely ne érintené ezt a helyet. A beruházók reménye – miszerint a városnak olyan jelképe lesz a furcsa formájú épület, mint Párizsnak az Eiffel-torony – beteljesedni látszik.

  További híreket a Turizmus.com oldalon talál. A turisztikai szakma legfrissebb híreiért pedig iratkozzon fel a Turizmus Panoráma Bulletinre!
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!