Kávézott már telefonfülkében? Birminghamben megteheti

Apró kávéházat nyitott egy jellegzetes, piros brit telefonfülkében egy birminghami vállalkozó.

"Valami újat akartam hozni a városunkba. A telefonfülkék nekünk, briteknek kulturális jelképek" - idézte a BBC hírportálja a 23 éves Jake Hollier ötletgazdát, írja az MTI.

 

Fotó: Newsteam / Northfoto

Birmingham vezetőinek elképzelései szerint újságosbódékká alakítanák át a mobil- és okostelefonok térnyerésével szükségtelenné vált telefonfülkéket. Az első vállalkozó azonban, aki kibérelte az egyik fülkét, kávézót csinált belőle, amely bár nélkülözi az ülőhelyeket, cserébe különleges környezettel szolgál.

"Van egy kávégépem és egy kis grillezőm" - mondta Hollier, aki korábban orvosi asszisztensként dolgozott egy kórházban. Az első két órában húsz vendéget szolgált ki forró italokkal, de a legtöbb járókelő csak "különös pillantásokkal" méregeti."Mindenféle kávé és angol tea, forró csokoládé, gyümölcslevek és sült krumpli is kapható nálam" - sorolta Hollier.

A Thinking Outside The Box nevű nonprofit szervezet szerzett engedélyt arra, hogy Birmingham városában négy egykori telefonfülkét átalakítson és bérbe adjon. A szervezet korábban Brightonban is hasonló projektet dolgozott ki.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek