Csótánysimogatás egy japán állatkertben

  Csótánysimogatás egy japán állatkertben

  A csótányok, vagy más néven svábbogarak rehabilitálásával próbálkozott meg egy japán állatkert a Föld egyik legjobban utált rovarának szentelt kiállítással, adta hírül az MTI. A 4000 fajt számláló svábbogár az egyik legellenállóbb teremtmény: szinte mindenütt képes a túlélésre, a városlakók gyakran találkoznak vele a konyha vagy a fürdőszoba zugaiban, éjjel a járdán.

  "Nagyon kedvezőtlen kép él róluk" – mondta Tokujama Sunansi, a nyugat-japáni Jamagucsi állatkertjének szóvivője. Japánban a nagytestű, sötét vagy fénylő páncélzatú rovarok gyakran láthatók a meleg, nedves nyár idején.

  Madagaszkári sziszegő csótány Fotó: The_Wookies / WikipediaForrás: Travelo

   "Valójában azonban igen fontos szerepet játszik az élelmezési láncban" – mondta a szóvivő, aki elmagyarázta, hogy a svábbogarak elhullott állatok tetemeit és elpusztult növényeket esznek az erdőben. Elismerte viszont azt is, hogy egyes fajok kártékonyak, kórokozókat hordoznak és allergiát is előidézhetnek.

  A kiállítás egyik érdekessége a svábbogárfuttatás, ahol a látogatók meggyőződhetnek a rovarok figyelemreméltó gyorsaságáról. Az állatkertben meg lehet simogatni a madagaszkári sziszegő csótányt is, amely hét centiméteresre is megnőhet, repülni nem tud, de sajátos sziszegő hangot bocsát ki.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!