Győzött a szaúdi király, a nudistákat kitiltják a strandról

Sőt, igazából senki sem terítheti le strandtörölközőjét a francia Riviéra egy adott partszakaszán. Hiába nyilvános a strand, megtiltják a belépést addig, amíg a szaúdi uralkodó nyaral.

Egy dél-franciaországi üdülőhelyen néhány hete megy a háború a helyiek és a szaúdi uralkodói család között, amiért a királyi família biztonsági okokból lezáratná a Cote d'Azur egy részét a nyári látogatásuk idejére. Bár a francia törvények értelmében a tengerparti üdülő magántulajdon, az előtte fekvő partszakasz közterületnek számít, azon szabadon lehet strandolni, még a nudistáknak is, akiknek egy adott rész el is van különítve - írja a Luxurylaunches.com

Fotó: The Age / Europress / Getty

Két hete a király környezetének biztonsági intézkedésére már meg is kezdték a terület előkészítését. A homokba engedély nélkül betontömböt helyeztek, amelyre liftet építettek. Ezt a városháza még elnézte a családnak azzal a feltétellel, hogy távozáskor a liftet lebontják. Múlt héten azonban néhány munkás, szintén engedély nélkül, akart rácsot elhelyezni a homokos partszakaszhoz vezető aluljáróban. Azonban a városháza ezt az építkezést már leállíttatta.

Ennek az ügynek került tegnap pont a végére: a dél-franciaországi nyilvános strandot egy átmeneti időre privatizálhatja a királyi család. A legfrissebb hírek szerint megtiltják a belépést a Mirandola in Villauris nevű strandszakaszra, legalábbis addig, amíg a szaúdi uralkodó a környéken nyaral.

A Cannes-nal és Antibes-bal határos Vallaurisben fekvő kérdéses partszakasz fölötti villa a szaúdi királyi család tulajdona, Szalman ibn Abdul-Aziz Al Szaúd király várhatóan a jövő héten érkezik a Riviérára – közölték a helyi hatóságok. Az intézkedés akkor lép életbe, amikor a király repülője érkezését bejelentik, várhatóan egy nappal az érkezés előtt. Betartatására rendőrök felügyelnek az uralkodó szabadságának ideje alatt. A Daily Mail hétfőn arról írt, hogy biztonsági okok miatt még a hajóforgalmat is leállítják a Földközi-tengeren a villához közel eső partszakasz közelében. A 79 éves Szalmánt mintegy 400 fős személyzet kíséri majd el a nyaralására.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek