Nem fogja kitalálni, melyik ország az idei év legnépszerűbb úticélja!
Etiópia

 Nem fogja kitalálni, melyik ország az idei év legnépszerűbb úticélja!

Van egy tippje, hogy melyik a világ legjobb turisztikai desztinációja? - teszi fel a kérdést a CNN cikkében, amelyre az olyan országokat is elfogadja megbocsátható válaszként, mint Spanyolország, Thaiföld vagy Olaszország. Mert közben azt is gyorsan hozzáteszi, hogy az idei évben az iparági szakértők egészen meglepő módon Etiópiát választották a világ legjobb turisztikai célpontjának.

A különleges természeti szépségéért és gondosan megőrzött ősi kultúrájáért többször is dicsért Etiópiát idén az Európai Tanács Idegenforgalmi és Kereskedelmi Bizottsága 31 ország közül választotta a legnépszerűbb úti célnak. Az Etióp Kulturális és Idegenforgalmi Minisztérium adatai szerint az elmúlt tíz évben az országba látogatók száma tíz százalékkal emelkedett, tavaly pedig 600 ezer turistát fogadtak, akiket leginkább a gazdag nemzeti parkok, a mintegy 3000 éves történelemről mesélő régészeti területek és kilenc világörökségi helyszín csábított oda.

A Világbank becslései szerint a 2014-es évben a turizmus 4,5 százalékkal járult hozzá az ország GDP-jéhez, amely egymillió munkahelyet és több mint kétmilliárd dolláros bevételt generált az országnak.
Íme néhány kép Etiópiáról, amelyet a legtöbb turista leginkább ezen területek miatt keres fel.

A Danakil-mélyföld sivatagi medence, földrajzi szakkifejezéssel valódi depresszió Etiópia északkeleti részén. Különleges kinézetéért a kisebb sós tavak felelősek, amelyből kinyert só az etiópok körében még ma is értéktartó fizetőeszköz
Galéria: A világ legjobb turisztikai célpontja
Fotó: Richard Collins / Europress / Getty

 

A National Geographic magazin szerint a "Legkegyetlenebb hely a Földön". Itt mérték a legmagasabb hőmérsékletet, a talajmentén közel 70 Celsius is előfordult már.
Galéria: A világ legjobb turisztikai célpontja
Fotó: Richard Collins / Europress / Getty

 

Az Észak-etiópiai vidék különleges színvilága és a mindig fortyogó Erta Ale vulkán mágnesként vonzza a turistákat
Galéria: A világ legjobb turisztikai célpontja
Fotó: Dave Stamboulis Travel Photography / Europress / Getty

 

A 19. század végén a francia költő, Arthur Rimbaud Harar városából irányította kávé és fegyverkereskedelmi vállalkozását. Háza ma múzeum.
Galéria: A világ legjobb turisztikai célpontja
Fotó: Ariadne Van Zandbergen / Europress / Getty
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek