Szánkózni is lehet a thaiföldi Hóvárosban

  Szánkózni is lehet a thaiföldi Hóvárosban.

  Tíz éve Ski Dubai néven nyílt meg a világ első, sivatagi körülmények között épített fedett síközpontja az Egyesült Arab Emirátusok fővárosában. Két évvel ezelőtt London polgármestere ígért a stratfordi városrészbe hasonló terveket 22 000 négyzetméteres valódi hóval borított alapterületen - külön pályákkal a síelőknek, a hódeszkásoknak és a szánkózóknak.

  Július elsején pedig a forró Bangkokban nyílt meg egy szánkózásra és hógolyózásra alkalmas hely. A fedett hóbirodalomban így azok is megtapasztalhatják, milyen érzés hulló hópelyhek alatt korcsolyázni, akik idáig csak a híradásokban láthatták azt. Még akkor is, ha az a hulló hó, csak ügyesen formázott műpehely.

   

  Galéria: Hóváros BangkokbanFotó: Rungrodzs Jongrit / MTI

  A Themalaymailonline.com szerint a Hóváros vidámpark a trópusi éghajlattal rendelkező thaiföldi főváros legnépszerűbb és legújabb látványossága, amely Dél-Kelet Ázsia legnagyobb fedett havas élménycentrumának számít. A háromezer négyzetméteres téli birodalom a Gateway Ekamai bevásárlóközpont ötödik emeletén kapott helyet. Területének nagy részét harminc-negyven centis műhóréteggel borították, a korcsolyapálya melletti üzletsoron pedig csupa japán étterem és tradicionális japán tematikájú üzlet sorakozott fel.

   

  Galéria: Hóváros BangkokbanFotó: Rungrodzs Jongrit / MTI

  A tervek szerint további igloo-kunyhókat építenek, és ha lesz elég érdeklődő, akkor hamarosan menetendszerű síleckéket is tartanak.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!