A jelzőlámpák is a büszkeséget hirdetik Münchenben

  A jelzőlámpák is a büszkeséget hirdetik Münchenben

  Meleg és leszbikus párokat ábrázoló közlekedési jelzőlámpákat szerelnek fel München belvárosában a szombati Cristopher Street Day, az ottani melegfelvonulás alkalmából – írja az MTI.

  München éjjeli fényeiFotó: Curimedia | P H O T O G R A P H Y / flickr

  A bajor város Bécs mintáját követi, ahol az Eurovíziós Dalfesztivál, majd a HIV-fertőzöttek javára rendezett Life Ball jótékonysági bál alkalmából hívták fel a figyelmet a tolerancia fontosságára a különleges lámpákkal. A jelzőlámpákon szereplő szimbólumok homo- és heteroszexuális párokat is ábrázolnak. A közlekedési lámpákra speciális táblákat szerelve változtatják át az egyalakos ábrákat párokká. Ezek a táblák levehetőek, így könnyen visszaalakíthatóak a megszokott jelzőfényekké. A táblák mintegy tízezer euróba (3,1 millió forintba) kerültek.

  Bécsben a megváltoztatott jelzőlámpákat a rendezvények végén, júniusban eltávolították volna, ám Maria Vassilakou, a bécsi önkormányzat közlekedési kérdésekkel foglalkozó illetékese bejelentette, hogy a lámpák véglegesen kint maradnak az osztrák fővárosban.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!