Munkába állt a világ első humanoid bolti eladója

  Munkába állt a világ első humanoid bolti eladója

  Intelligens humanoid robot köszönti a vásárlókat és kínálja az árut egy tokiói boltban – írja az MTI. A Softbank japán telekommunikációs és internetszolgáltató cég robotja a héten állt munkába.

  Pepper bemutatkozásaFotó: Bloomberg / Europress / Getty

  A 120 centiméter magas Pepper, amely a világ első, érzelmeket felismerő és kimutató robotjaként került kereskedelmi forgalomba Japánban, óránként 1500 jenért (3500 forintért) köszönti az üzletbe betérő vásárlókat és mutatja be nekik a nyugat-japán Tottori prefektúrából származó árukat.

  A humanoid robot barátságosan üdvözöl mindenkitFotó: Bloomberg / Europress / Getty

   

  „Remélem, hogy sikerrel értékesíted a termékeinket, és még több vásárlót csábítasz az üzletbe" – mondta Tottori kormányzója, amikor átadta megbízólevelét a robotnak. A Softbank június végén dobta piacra az emberszabású robotot, amely programjának köszönhetően saját „személyiséget" tud kialakítani attól függően, hogy hogyan viselkednek vele az emberek. A robotot órabérért cégek is kibérelhetik, egyebek közt szórólaposztásra vagy recepciósként a vásárlók üdvözlésére. A cég még idén megkezdené a termék nemzetközi értékesítését.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!