Munkába állt a világ első humanoid bolti eladója

Munkába állt a világ első humanoid bolti eladója

Intelligens humanoid robot köszönti a vásárlókat és kínálja az árut egy tokiói boltban – írja az MTI. A Softbank japán telekommunikációs és internetszolgáltató cég robotja a héten állt munkába.

Pepper bemutatkozásaFotó: Bloomberg / Europress / Getty

A 120 centiméter magas Pepper, amely a világ első, érzelmeket felismerő és kimutató robotjaként került kereskedelmi forgalomba Japánban, óránként 1500 jenért (3500 forintért) köszönti az üzletbe betérő vásárlókat és mutatja be nekik a nyugat-japán Tottori prefektúrából származó árukat.

A humanoid robot barátságosan üdvözöl mindenkitFotó: Bloomberg / Europress / Getty

 

„Remélem, hogy sikerrel értékesíted a termékeinket, és még több vásárlót csábítasz az üzletbe" – mondta Tottori kormányzója, amikor átadta megbízólevelét a robotnak. A Softbank június végén dobta piacra az emberszabású robotot, amely programjának köszönhetően saját „személyiséget" tud kialakítani attól függően, hogy hogyan viselkednek vele az emberek. A robotot órabérért cégek is kibérelhetik, egyebek közt szórólaposztásra vagy recepciósként a vásárlók üdvözlésére. A cég még idén megkezdené a termék nemzetközi értékesítését.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek