Még menőbb lett a felújított milánói Alfa Romeo múzeum

  Még menőbb lett a felújított milánói Alfa Romeo múzeum

  Hat év után keddtől újra látogatható az Alfa Romeo milánói múzeuma, amelyet az autómárka százötödik születésnapja alkalmából újítottak fel – írja az MTI.

  Fotó: Bloomberg / Europress / Getty

  A Milánó egyik külvárosában, Aresében található épületet alig egy év alatt teljesen felújították, és a kiállított autók sora is bővült, keddtől 69 modellt lehet összesen öt emeleten megtekinteni. Ezek között szerepel a legelső, még A.L.F.A. (Anonima Lombarda Fabbrica Automobile) típus is, továbbá számos legendás Forma-1-es autó. A kiállítást egy Interaktív emlékezet című tárlat egészíti ki, ahol a látogatók egy interaktív rendszeren keresztül részletesen megismerhetik az egyes modellek történetét. A márka sportmúltját 4D-felvételeken keresztül is bemutatják: a moziterem székei mozognak, a résztvevők haját fújja a szél, és még víz is fröccsen rájuk, amikor tócsába hajt a vásznon száguldó versenyautó.

  A tárlatot eredetileg 1976-ban nyitották meg és kizárólag előzetes bejelentkezéssel volt látogatható. Miután az aresei üzemben beszüntették a gyártást, és a központ elveszítette addigi meghatározó szerepét, a múzeumot 2009-ben bezárták.

  Fotó: Valerio Pennicino / Europress / Getty

  A múzeum hétfő esti bemutatójának vendégei megtekinthették az Alfa Romeo múlt szerdán bemutatott új modelljét, amelyet a Giulia névre kereszteltek. Csúcsváltozata kategóriájának legerősebb motorját kapja meg, 510 lóerővel és hátsókerék-hajtással és várhatóan 2016 tavaszától lesz elérhető a piacon.

  Magyarországon az Alfa Romeo tulajdonosok közössége Balatonfüreden ünnepli a márka születésnapját július 11-én az AlfaCity nevű rendezvénnyel, amelyre több mint 800 Alfa Romeo érkezését várják a szervezők.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!